Свързани новини

06.07.2017 10:37

Симеонов: Ромите получават по 24 линии помощи

Видян 1773 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Само с образованието не може да се реши проблем с ромите. Преди всичко трябва да се реши етническия проблем със заетост. Те превръщат майчинството в бизнес. Изброил съм лично, че те могат да получат до 24 вида помощи по всякакви линии. Това заяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.


   "Асеновград не е диагноза, тази дума не ми харесва",  коментира случващото се в града и протестите срещу ромите, които биха деца спортисти.

"Там където има кризисни райони, там се изграждат полицейските управления. Така е в САЩ, така е и в квартал Моленбек в Брюксел. Все пак нямаме работа с второ поколение пришълци. В случая става въпрос за цигани, които живеят от векове в България. Те са свикнали с порядките тук, по-скоро, бяха свикнали. Решаването на въпроса е възможно. Все пак до края на 1989 г. нямаше проблеми с циганския етнос. Трудовата заетост е решението, а тя ще промени и лицето на много градове в България", обясни вицепремиерът.

 
 "Проблемът с ромите става тема на дневния ред в България, това е много важно. Дискусията в парламента продължи 3 часа. Имаше обединение на политическите партии с изключение на ДПС, защото те имат интерес от неинтегрирането на този етнос, както и на турския, защото вадят дивиденти от това. Само с образованието не може да се реши проблем с ромите. Преди всичко трябва да се реши етническия проблем със заетост. Те превръщат майчинството в бизнес. Изброил съм лично, че те могат да получат до 24 вида помощи по всякакви линии.

За мен ситуацията с циганския етнос и с капсулирането им в гета е изцяло подвластна на действията или бездействията на държавата. Няма нещо, което държавата да иска да направи и да не може да направи. Всички правомощия са в нейни ръце. Трябва да има малко по-твърди мерки, за да се премахнат вредните въздействия на правозащитните и ромските органузации, които внушват на етноса, че има само права, а няма задължения, подчерта Симеонов.

Основната причина за днешната ситуация е неангажираността на циганския етнос към икономиката. По малките места има много възможности за заетост. Фронт има за работа, но държавата все още не прави необходимото, за да социална ангажираност и заетост, посочи вицепремиерът.

Проблемът става много важна точка в дневния ред на България. Вчера в парламента станахме свидетели на обединение на партиите по темата, с изключение на ДПС, които имат интерес циганският и турският етнос да не бъдат интегрирани. Длъжни сме да предприемем всички необходими мерки за съхранение на нацията, каза Симеонов.

В демографската стратегия ще предложим мерки за стимулиране на раждаемостта до трето дете. Нашето предложение е третото дете да бъде "дете на държавата", държавата да поеме цялостно издръжката му. По никакъв начин обаче няма да насърчаваме безотговорната раждаемост, категоричен е вицепремиерът.
 

Той коментира и ситуацията с туризма по Черноморието ни. По морето всеки прави каквото си иска. Миналата седмица обикаляхме след 00.00 ч. и се уплаших как като гъби никнат всякакви търговски обекти пред сградата на Слънчев бряг АД. Изкарват на колела всякакви съоръжения, не се плащат данъци, а ръководството на акционерното дружество нехае - пълен хаос. Всичко това е много добре гарнирано с огромните стада полуголи и мъртвопияни деца, които обикалят буквално като стада бизони, от които всички бягат, и обикалят от кръчма на кръчма, за да изпият поредната чаша фалшив алкохол, заяви Симеонов.

Той съобщи, че във Върховния касационен съд вече има заведена жалба срещу решението на Арбитражния съд, който е взел решението, с правителството се задължава да промени условията в договора с компанията на братя Домусчиеви KG Maritime Shipping за приватизация на Българския морски флот и да заплати определена сума. 9 г.

Всички сме свидетели на ликвидацията на Български морски флот. След приватизацията има 95% съкращение на персонала. 40% от плавателния състав е нарязан за скрап, каза още Валери Симеонов.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния