Свързани новини

05.07.2017 17:37

Си: Путин е най-добрият ми приятел, отношенията ни с Русия никога няма да се променят

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Отношенията на Китай с Русия никога няма да се променят, каквато и да стане международната обстановка”, заяви председателят на КНР Си Дзинпин. „Скъпи приятелю, ти си ми най-близък от всички световни лидери”, допълни ефектът лидера на Централната държава по адрес на Владимир Путин. Той връчи най-високия държавен орден Св.Андрей Първозвани на госта си. Двамата заявиха, че отиват „единни”, както подчерта Си, на срещата на Г-20 в Хамбург в петък, което е важна подкрепа за Путин преди първите му разговори с американския президент Тръмп. „Съвместна външна политика по важните теми от международния дневен ред”, е другото основно послание, поднесено от главите на най-голямата и на най-населената държава в света. Те насрочиха следващата си 23-а среща за последните 4 години в Пекин през септември. Си ще управлява до 2023 г. Китай, който от 2014 г. неофициално, а от 2020 г. официално е най-голямата икономика на планетата с ръст 6,7% за 2016 г. – четири пъти по-голям от този на ЕС или САЩ.


Посещението на Си Дзинпин в Москва завърши с подписването на договори на обща стойност 12 000 000 000 долара или с 20% повече от предварително предвидените 10 млрд. в зелено. Отделно, Китай финансира скоростна жп линия Пекин – Берлин, която ще има спирки в Казан и Москва – отделен проект от Новия път на коприната, в който Пекин влага 900 млрд. долара първоначално, а в следващите десетина години парите ще достигнат космическите 8 трилиона долара. Успоредно със срещата на президентите, се проведе и сбирка на шефовете а големите медии от двете държави. Освен стиковка за нанасяне и отвърщане на удари в хибридната война, те се договориха за създаване на рускоезичен канал Катюша, който ще предава на цялата територия на КНР, и ще влиза във всяко китайско семейство. Това е съвместен проект на Първи канал на руската телевизия и централната китайска CCTV. Той ще се предава и за китайците в цял свят, а те са стотици милиони, от които най-големи групи са дислоцирани в САЩ, страните от Тихоокеанския басейн, а няколко милиона са и в ЕС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей