Свързани новини

04.07.2017 14:30

Шейново на бунт срещу насилието

Видян 2817 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Лекарите от Акушеро-гинекологичната болница Шейново в София излязоха на символичен протест след нападението над д-р Албена Гагова от баща на новородено дете. Както 19’ вече писа той поискал от лекарката плацентата на бебето, но получил отказ, след което нападнал докторката с юмруци.


Медиците се събраха миналата сутрин пред болницата и прочетоха декларации. В символичния им бунт участваха и представители от други лечебни заведения.


Д-р Мишел Шоайб обясни пред БНР, че проявата е замислена като общ протест срещу насилието над медицински лица, учители и полицаи. Той изрази надежда за всеобща подкрепа и допълни, че е крайно време е да се събуди гражданското общество на българите и всички да се опитат заедно да ограничат опитите за физическа саморазправа.


В социалната мрежа вече има група в подкрепа на д-р Гагова. За часове в нея се събраха стотици последователи, които показаха своята съпричастност и изразиха благодарност за професионалната работа на битата жена.


Българският лекарски съюз също подкрепя медиците от Шейново, заяви в предаването Лице в лице по бТВ д-р Таня Андреева, която е била на смяна заедно с пребитата д-р Албена Гагова. Тя припомни, че през 2013 г. беше криминализирано нападението над лекари и от тогава до сега са случаите на осъдените са единични, а нападението над лекари е ежедневие.


Д-р Гагова поне месец няма да може да изпълнява задълженията си, тя е лекар, който има много пациенти и какво се случва с тях през това време, попита риторично д-р Андреева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец