Свързани новини

03.07.2017 10:07

Протест срещу махането на паметника пред НДК на 4 юли

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протест срещу демонтирането на паметника 1300 години България ще бъде проведен на 4 юли пред НДК. Интелектуалци и творци се обединяват в защита на културната и историческа ценност.



В инициативния комитет са архитекти, художници, строителни инженери и други видни българи. Те настояват да се направи проект за преобразяване на съоръжението, което може да се превърне в нов символ на София и нейна забележителност. В противен случай общината ще похарчи над 3 млн. лева, за да унищожи част от културното наследство, вместо да го превърне в туристически ресурс.
19’ още преди 3 години предложи паметникът да бъде възстановен в съвременен стил след международен конкурс, на който да бъдат поканени водещи световни архитекти.



Напомняме, че двама от Топ 5 на планетата: Жан Нувел и Франк Гери лично познават София и нейния център и имат идеи за него. Това ще струва по-малко от заличаването на монумента, а творчеството на великите архитекти в момента е най-големият магнит за градски туризъм. Всяка работа на подобен творец привлича огромен поток и носи по-големи приходи на чуждестранен посетител на ден, отколкото социално слаб скандинавец да отдъхва седмица на морето ни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец