01/02

Свързани новини

03.07.2017 09:28

Далавера за 2,2 милиона лева в БНБ

Видян 3723 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БНБ отново се замеси в скандал, сякаш укриването на информация дали Инвестбанк – непреминалата стрес-теста от миналото лято кредитна институция, си е внесла 20 млн. лв. допълнителен капитал, е малко провинение. Летящият за наша сметка в бизнескласа с жена, облечена в евтини леопардови принтове управител Димитър Радев, ще трябва да даде отговор – ако не пред нас, пред прокуратурата, и ако не днес – в утрешен ден, по не по-малко притесняваща тема. Как БНБ нагласи търг за 2,2 милиона лева с ясното съзнание, че извършва нередност?


На 23 юни 2017 г. централната банка избира доставчик на самолетни билети и хотелско настаняване, който предлага такса обслужване 1 стотинка, т. е без да може да покрие и минимални разходи по изпълнението. Но заедно с това приема да освободи БНБ от глоби и доплащания, дори да има вина, а на всичкото отгоре обещава да й подари по 1 билет на всеки 16 000 лв. или средно на всеки 68 издадени по желана от чиновниците евродестинация. За да бъде пълна картината в стил Алиса в страната на чудесата, дава цена 2 лв. за полети до дестинации, до които няма преки линии от София. Всички тези работи са невъзможни в реалния свят. Даже и в огледалния (на Алиса). Още повече, фирмата Аргус Травел Интернешънъл вече загуби дела във ВАС, защото няма право да продава билетите на националния превозвач България еър, който пък поддържа най-много преки линии от София.


БНБ, където хората следва да бъдат най-разбиращи по отношение на парите, на възможното и на реалното, а също да се вълнуват, ако не от закона и нормативната уредба в държавата, поне от репутацията на онези, с които си имат работа, обаче затваря очи. И явно вярва в чудеса!


Изобщо да не говорим за елементарни счетоводни дреболии като начисляване на ДДС върху нещо, освободено от ДДС като самолетните билети, а оттам таксите върху тях. А се предполага, че в централната банка работят счетоводители и финансисти!


Ако със същата експертиза контролират и търговските банки – жал ни е за бъдещето на нацията. Апропо, случаят КТБ доказа доста в тази посока. Което веднага ни подсеща за началото на тази статия....



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец