30.06.2017 13:06

Изнасяме оръжие за терористите с азерски самолети, алармира Анонимус

Видян 3496 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

В писмо до редакцията на 19 минути ни известяват за скандални факти, които, ако са верни, поставят ужасяващи въпроси пред българските власти за последните 3 години и обясняват хипер активността на посланичката на Баку у нас през последните дни, когато явно изтичането на горещата информация е станало ясно: "„Анонимус“- България успя да проникне в компютърната мрежа на посолството на Азербайджан в София. От компютъра на посланика и дипломати бяха изтеглени стотици документи, дипломатически  ноти  и писма, някои от които с гриф „Строго секретно“. От тях става ясно, че държавната авиокомпания на Азербайджан Silk Way е транспортирала стотици тонове оръжие за терористите в Сирия, Йемен, Афганистан, Ирак, Африка  с дипломатически полети, разрешенията за които е получавала от България и други европейски държави., пише Анонимус.

Посолството на Азербайджан е искало българската държава да издаде разрешителни за дипломатически полети на самолетите на Silk Way, въпреки че превоза на опасни стоки е забранен на борда на граждански самолети. Българското външно министерство, отдел „Консулски отношения“, е връщало нота с разрешение и така стотици полети на държавната авиокомпания на Азербайджан са превозвали товарите с оръжие.


Българските оръжейни заводи ВМЗ, Арсенал и Дунарит с охота са изнасяла своята стока, защото на дипломатически полет проверки не се правят. Те са имали възможността да продават нелегално солидни пратки, които въобще не са минавали провека. А печалбите, разбира се, са огромни и не се декларират.


„Анонимус“-България споделя тези секретни писма с гражданите на България, защото не можем да мълчим и бездействаме, когато терористи, които режат глави, изнасилват, взривяват цивилни вече и в Европа извън зоната на войните в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, биват въоръжавани с българско оръжие. Не можем да мълчим, защото всеки ден в Сирия биват ранени и убивани десетки деца с наши ракети, докато някой начело на държавата ни прави бизнес с тяхната смърт - с детската смърт! Тези, които продават оръжие на терористи, са също такива. Такива са и  българските министри и служби, които разрешават експорта срещу солидни комисионни за себе си. 


Това писмо е и до служителите на военните заводи ВМЗ-Сопот, Арсенал-Казанлък и Дунарит-Русе. Знаете ли къде отиват печалбите от всички оръжия, които вие произвеждате? Знаете ли за офшорните сметки на своите началници? Когато слагате хляб на масата на вашите деца, замисляте ли се, че в същото време някъде по света някое друго дете умира от глад, защото за разлика от вашите деца, няма родители. Те са убити от оръжието, което сте произвели лично вие, със собствените си ръце? Замисляте ли се, че същото това гладно дете утре също може да бъде убито от тези ракети, излезли от вашите ръце? Вероятно не се замисляте, защото вашите началници ви казват, че ние не продаваме оръжие на терористи. Ние продаваме оръжие само на добрите терористи". Редакцията публикува текста, без да поема отговорност за съдържанието му, тъй като при потърсване за коментар, никой не отговаряше на позвъняванията ни в посолството на Азебрайджан в България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец