29.06.2017 14:06

Eрдоган да не мърда от хотела на Г-20, отсече Германия

Видян 2321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган, комуто навръх рождения си ден премиерът Борисов отиде на крака за кратка среща, може би като посредник на Меркел, не ще да е оставил доволен Берлин. Вицето й и външен министър Зигмар Габриел, лидер на червената партия в най-влиятелния член на ЕС, недвусмислено определи като „неприемливи” каквито и да било публични събития с участието на комшията по време на срещата на Г-20, предава Ройтерс. Лидерите на най-големите и най-развитите държави на 7 и 8 юли се събират в Германия. Габриел, който използва посещението си в Москва да анонсира новината, обяви, че Ердоган е поискал съгласуване с Берлин за среща с турски граждани и немци от турски произход, докато гостува в Хамбург. Това категорично му е отказано.


Напомняме напрежението между двете държави, което възникна покрай кампанията на Ердоган за референдума, който с „малко, но завинаги” му даде султански правомощия. По-късно, докато гостуваше във Вашингтон пък охраната му предизвика масово сбиване, заради което на някои от членовете на личната гвардия на диктатора в САЩ на 16 май бяха повдигнати сериозни обвинения, включително на негов племенник, който му е пазвантин.


По този повод Германия е отказала искането на Турция свита от 50 души да придружава тиранина при посещението му за Г-20 в Хамбург.


Крутите мерки на Берлин се обясняват и с отказа на Анкара да допусне група немски депутати на инспекция във военната база на НАТО Инджирлик през май. Заради това Германия дислоцира своите 270 военнослужещи, участващи в анти-ИД коалицията и им взе нова база в Йордания, считано от 21 юни.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог