28.06.2017 16:06

Вяра:шеф на Нова, Куши или Бойко за БНТ

Видян 4903 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вяра Анкова, която вече повече от година след изтичането на втория си мандат продължава да управлява БНТ, най-вероятно ще оглави Нова телевизия, след като Съветът за електронни медии й избере наследник до дни, ако се вярва на последните кулоарни клюки в тв безнеса. В същото време за нейния стол първоначално анонсираният фаворит Коко Каменаров, който беше близък до досегашната шефка, се сблъскал с препятствия във вид на лобита и в момента акциите му падали.


Най-силни били шансовете на двама кандидати от многото. Единият е водещият на Панорама в последните 16 години Бойко Василев. За него вече сме писали като важна номинация и който отново се състезава с направилия го журналист Иван Гарелов, от чиято школа излезе и Бойко, но и много по-ярки имена в професията като Елена Йончева, Валя Ахчиева и безброй други. Василев обаче има значително по-големи шансове за поста от стария майстор.


Другият фаворит е по-изненадващият жокер Емил Кошлуков. Около него обаче има няколко неясноти. Едната е битността му на изпълнителен директор на ТВ 7 малко преди нейното обявяване в нестъстоятелност. По закон мениджъри на фалирали фирми поне петилетка напред нямат право да управляват други, ако става въпрос за участие на държавата или общината в дружествата, пък и иначе. Напомняме, че опитът на Кошлуков в медиите, където той няма професионална експертиза, се заключава в съдружието му с бивштна манекенка Виолета Сечкова – съпруга на приближения до премиера в първия му мандат бизнесмен Александър Сталийски. Напомняме, че при фалита на КТБ, която финансираше и ТВ7, в банката се оказаха 30 млн. депозити на семейството.


Другият въпрос около общественика, наричан от приятелите Куши, е каква точно е образователната степен на Кошлуков? Според негови стари сподвижници от годините му в Америка, където бе пратен в зората на демокрацията като млад кадър на тогавашното СДС да се учи, наистина е доста интересна – направо интригуваща тема.


В случая важна подробност от пейзажа е обстоятелството, че поради неизпълнение от СЕМ на законови разпоредби, целият избор на нов директор на БНТ може да се окаже предварително опорочен и „следварително” отменен, както уточни  понеделник пред BIT представител на Алтернативния СЕМ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за