Свързани новини

27.06.2017 15:35

Фандъкова: Европейските проекти са пряко насочени към хората

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Европейските градски политики, които гарантират устойчивото високо-технологично и екологично развитие, от една страна, препотвърждават европейската солидарност на нивото на гражданите, а от друга, имат значителен принос за икономическия ръст на Европейския съюз, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на Седмия Кохезионен форум на Европейската комисия, който бе проведен в Брюксел.
„Гражданите остават нашият най-голям съюзник, за което е нужно кохезионната политика да продължи и да води до по–голяма резултатност от вложените средства. Дебатът за преодоляване на социалните и икономическите различия трябва да бъде с фокус върху промяна на подхода на прилагане на тази политика, диференциран подход към различните градове и региони и решения, които да бъдат близки до хората и да отразяват техните реални нужди. Само, когато имаме ясни приоритети и интегрирани решения, можем да говорим за преодоляване на различията. Кохезионната политика трябва да продължи да е по-гъвкава и ориентирана към резултати за хората”, заяви още тя.
Тя е категорична, че в дневния ред на София са подобряване на качество на въздуха, опазване на околна среда, енергийна ефективност, нови технологии и иновации за развитие на града, качествено образование и социалното включване.
Във всяка от тези сфери ние защитаваме проекти и търсим подкрепата на Европейската комисия, каза още тя и допълни, че успехите на София, които постигнахме през последните години, се дължат именно на доверието, което Столичната община е изградила с европейските си партньори.
Кметът посочи, че София е много добър пример за използването на европейски средства за подобряване на средата и качеството на живот и посочи, че поканата й на форума е признание за мястото и ролята на София в този процес.

























 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби