Свързани новини

26.06.2017 14:08

Червените биха в Албания след Македония, Румъния и Гърция

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Албанската социалистическа партия взема 50% от гласовете и над половината от местата в парламента, сочат данните на Централната избирателна комисия в балканската държава, член на НАТО и кандидат за ЕС. Това означава, че червеният лидер Еди Рама може да състави самостоятелно правителство, но също да разчита на суперкоалиция с досегашните си партньори от Социалното движение за интеграция, които събраха още 15% от вота. Опозиционната демократическа партия постигна едва 27 на сто. Изборите минаха при ниска активност от 43,83%, което не е учудващо при 39 градуса на сянка и Рамазан Байрам в заветния ден.


Победата на червените в Албания идва две седмици след съставяне на водено от тях правителство в съседна Македония и половин година след соцкабинета в Румъния, който ударно вдига заплатите и пенсиите от 1 юли, така че минималното възнаграждение в леи става 800 лв., а минималната помощ за възрастни – 440 лв. Крайната левица е на власт вече 2 и половина години и в Гърция.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей