Свързани новини

25.06.2017 09:55

Нинова: Подкрепям Радев в усилията му най-накрая да решим въпроса с корупцията

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Споделям напълно желанието на президента Радев най-накрая да решим въпроса за борбата с корупцията. Радвам се, че той е последователен. Това заяви пред Нова телевизия председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с изказването на държавния глава за създаването на единен антикорупционен орган.

 

"За този орган трябват хора, които да са чисти и независими", уточни тя.

 

„Ако си спомняте, в предишния закон на г-жа Кунева, имаше много възможности за корупция. Сега трябва да търсим наистина работещо нещо. Трябва да намерим 15 души в държавата, които да не са зависими. Които да държат само на убеждението си в закона. Такъв орган от хора“, посочи Нинова. Няма да кажа, че само БСП в годините на прехода е чиста като сълза. Цялата политическа класа е длъжна за борбата с корупцията“, каза Нинова и допълни, че все още не е чела новия закон за корупцията.


"БСП е готова да стигне до край по темата за съдебната реформа. Всички, които са престъпили закона, трябва да получат заслужаващото наказание", сподели Нинова. По думите й в основата на всичко е борбата с корупцията. Така ще има пари за всичко.

 

"Ние предлагаме смесена избирателна система. Нашето предложение не разделя, то обединява, защото ще бъдат облагодетелствани и тези хора, които искат мажоритарност, както и тези, които искат пропорционална система", сподели Корнелия Нинова.

 

Договорки с ГЕРБ не правим. Няма как да водим разговори с други партии за смесената избирателна система, без преди това да съм получила одобрението от моята партия. Вчера го получихме", добави лидерът на БСП.


БСП иска да придобие от държавата право за ползване на паметник на връх Бузлуджа най-малко за 10 години.


"Първоначално искаме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска кампания за средства за реставрацията", каза още Нинова.


Тя твърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.





Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог