Свързани новини

23.06.2017 13:11

Симов пита Каракачанов: Борисов обеща - защо не уволнихте служителя с хитлеристкия поздрав?

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Продължава ли Иво Андонов да е служител на МО? Какви са мотивите му за неговото задържане? Не поощрявате ли по този начин изразяването на екстремистки възгледи в поверената ви институция?“.  Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов към вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни, че още в края на 2014 г. е станало ясно, че служителят в Министерство на отбраната Иво Андонов, тогава предложен за зам.-министър на отбраната, има снимки, на които прави хитлеристки поздрав, както и множество прояви във Фейсбук в подкрепа на нацизма- като „Жалко че зимата на 41-ва година беше толкова студено “.



„Тази година същите снимки отново излязоха на бял свят и обществото с удивление научи, че Андонов се още е на работа в МО. Пред медиите тогава, лично премиерът Борисов заяви, че той ще бъде уволнен“, подчерта Симов. Той допълни, че от ГЕРБ са "преоткрили" антинацистката вълна и излязоха с много остра декларация за Пламен Узунов, секретар на президента. Социалистът бе категоричен, че ако ГЕРБ обаче са кадрували в администрацията на президента, то БСП не си позволява такова нещо.  
„Приемаме, че има нетърпение към антинацизма. В същото време Андонов не само не е уволнен, а е получил кабинета на първия зам.-министър“, заключи Александър Симов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!