Свързани новини

22.06.2017 11:33

Руски дипломат стана шеф на Службата за борба с тероризма в ООН

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш назначи постоянния представител на Русия във виенския офис на Световната организация Владимир Воронков за първи шеф на Службата за борба с тероризма на ООН, предава БГНЕС.


Това е съобщил самият Гутериш в изявление, разпространено от медиите. Задълженията на Воронков на новия му пост ще бъдат да "предоставя стратегически насоки за усилията за борба с тероризма на ООН, да участва във вземането на решения в ООН и да гарантира, че източникът и последствията от проблемите на тероризма ще бъдат отразени в работата на ООН." Така Воронков ще получи статус на заместник-генерален секретар. Гутериш аргументира избора на руснака, като изтъкна, че под негово ръководство постоянното представителство на ООН е реализирало вече няколко проекта с Отдела по наркотиците и престъпността към организацията (UNODC) и е създало успешно сътрудничество с новооткритата Служба за борба с тероризма.


Назначението на Воронков определено е изненадващо, предвид факта, че през последното десетилетие висшите ръководни на постове в седалището на ООН са били заемани предимно от граждани на САЩ, Великобритания, Франция и Китай. Дори в момента американец оглавява политическите въпроси, французин ръководи мироопазването, британец е натоварен с хуманитарните въпроси, а китайски гражданин ръководи икономическите и социални дела.


Владимир Воронков започва дипломатическата си кариера през 1989 година. Между 2000 и 2002 г. той е съветник на посланика в посолството на Русия в Полша, а веднага след това бива назначен и за зам.-директор на кадровия ресор в руското вътрешно министерство. През 2005 година той става заместник на постоянния представител на Русия в ОССЕ във Виена, където работи до 2008 година. Точно тогава заема поста директор на Отдела за общоевропейско сътрудничество към Министерството на външните работи в Русия (2008-2011), като в този период той оглавява и руската делегация в преговорите с ЕС за безвизов режим (2010-2011 г.). Бил е и член на Управителния съвет на Международна агенция за атомна енергия (МААЕ) преди да стане част от ООН.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се