Свързани новини

22.06.2017 10:19

Премиерът: Болтовете на колата на Лозан Панов, това ли е съдебната реформа?!

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние не коментираме решенията на съдебната система, те да не коментират решенията на парламента. Всеки ден - Лозан Панов и болтовете, седнете и си подредене съда, ядоса се премиерът Борисов в студиото на Нова телевизия.


Болтовете на колата на Лозан Панов, това ли е съдебната реформа?! Така, с риторичен въпрос, премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за развитите болтове на колата на председателя на ВКС Лозан Панов. Премиерът изтъкна, че Лозан Панов и сега се вози в държавна кола, но не на НСО, а на съда.


„Понеже колите са ни на по 8-9 години, леглата на болтовете се износват, за това всеки който застъпва на смяна е длъжен да се подписва дали всичко е наред. Мерцедеса с който се движа поне три пъти е бил на основен ремонт“, обясни подробно премиерът. И се обърна към водещите: „Усещам пристрастност от ваша страна по случая, това не е съдебна реформа. Най-голямата му грешка е това на Панов, той трябва да си говори за съда, той няма работа да коментира работата на парламента, той е председател на ВКС, ако ние започнем да коментираме неговата работа, знаете ли какви декларации ще паднат?!“


Борисов видимо се изнерви от това, че водещите Виктор Николаев и Ани Цолова продължаваха да фокусират разговора върха темата с болтовете на служебната кола на Лозан Панов и заяви, че повече няма да коментира съдебната реформа.


„Искам да говоря за това какво е направено съдиите сами могат да си избират членовете на ВСС. Това е прозрачност, гарантира възможно най-добрия съдебен съвет, което гарантира, че най-добрите хора излъчени във ВСС ще могат да се проверяват. Това е консервативна система, но изчистихме това което най-много им тежеше, че политиката им се бърка“, заяви Борисов.


 


Ани и Виктор пък припомниха изтекли записи за назначения от страна на Борисов в съдебната система. "И така да е било, това вече никога не може да се случи. Вече са избрани Викторе, миналата седмица се случи. Колкото вие имате власт в този ВСС, толкова и ние. И аз се питам Марио Николов как го оправдаха, това трябва да коментират съдиите, аз нося отговорност за асфалт, за корупцията, за птичките. Не мога аз да нося отговорност за това, как в Германия го осъждат на 4 години, а тук го оправдават", заяви Борисов.


 


Бойко Борисов подробно обясни, че съдиите и прокурорите сами избират своите представители във Висшия съдебен съвет.  Това е консервативна система, става бавно. Но ние успяхме. Съдиите и прокурори най-много им тежеше, че политиката им се меси. Когато БСП управляваше, а Първанов беше президент, изпрати двамата си съветници - единият, Борис Велчев, за главен прокурор, други, Лазар Груев, за шеф на ВКС, каза Борисов.


 


Ние не коментираме решенията на съдебната система, те да не коментират решенията на парламента. Всеки ден - Лозан Панов и болтовете, седнете и си подредене съда, ядоса се премиерът. Не може да ходиш в гората и да се страхуваш от мечки, коментира Борисов думи на Панов, че се чувства застрашен. Премиерът разказа, че питал шофьорите от НСО каква е тази работа с болтовете на колата на Лозан Панов. Те му казали, че колите са стари и затова всяка сутрин проверявали болтовете.


 


"И аз се чувствам застрашен, но като искаш да си в гората и да ловуваш мечки така е. Да обясни от какво е застрашен, аз не съм му адвокат. Това са глупости, пратете долу да питат шофьорите как са джантите, тези саги започват да ми идват повече", каза Борисов. "Скоро ще дойдат ладите, щом сме казали, ще стане. Вече ми идва много жълто", отсече премиера в отговор на коментар на водещите за скъпите коли на НСО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец