Свързани новини

22.06.2017 11:09

Бойчев: Проектозаконите ни не стигат до зала

Видян 1149 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Възразяваме срещу опита да бъде цензурирана опозицията. Нашите предложения не стигат до пленарна зала, а те са израз на ангажиментите, които поехме в предизборната кампания към близо милион българи, които гласуваха за нас”, това каза Жельо Бойчев по Нова телевизия на въпрос, защо „БСП за България” напусна Председателския съвет на Народното събрание.


Той избори редица законопроекти на левицата, които са спрени и за разглеждане от комисии, и за гласуване от парламента: пакет от законопроекти, свързани с образованието, Закон за развитие на академичния състав, Закон за храните, пакет за промени на Наказателния кодекс, НПК, Гражданския процесуален кодекс. „Искаме колегите от ГЕРБ, ако не са съгласни, с политически аргументи и дебат, да отхвърлят тези наши законодателни предложения, а не да ги спират още в комисии и пленарна зала”, посочи Жельо Бойчев.


Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" отбеляза, че един законопраект на левицата е бил допуснат до гласуване, този за жестомимичния превод. „Той не мина само с няколко гласа. Какъв проблем имаше в жестомимичния превод за управляващите, освен че предложението е от БСП? Какво да направим, че ГЕРБ нямат законодателна програма? Втори месец правителството няма управленска програма. Ние виновни ли сме за това? И при положение, че тези хора управляваха досега, като и премиерът им е същият, и министрите им. Нямат програма, но не допускат и законопроектите на БСП”, възмути се Жельо Бойчев. По думите му, действията в началото на това правителство- са доста неубедителни. „Не знам кой формира политиката на правителството в момента- Бойко Борисов или Валери Симеонов?”, попита още народният представител.













 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог