Свързани новини

21.06.2017 10:36

Лазар Лазаров с обвинение за над 41 млн. лева

Видян 1853 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецзвено Антикорупция повдигна обвинение срещу бившия шеф на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров, съобщиха от прокуратурата. Това стана 2 г., след като 19' започна да изнася скандални факти около него.
Той е обвинен в безстопанственост, от която са последвали значителни щети за АПИ в размер на 41 630 050 лв., като престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Става въпрос за скандалната отсечка от автомагистрала Марица между Оризово и Димитровград. Както 19’ първи писа, 30-километровата отсечка на магистралата  трябваше да струва  160 млн. лв. без ДДС и да е готова през 2013 г. Но това не се случи. И двата поети ангажимента от строителя - италианската Чи Ем Чи ди Равена бяха нарушени - отсечката поскъпна с една трета от първоначалната оферта. Първоначалният срок за завършването й беше август 2013 г., после ноември 2014 г., след това август 2015 г., а де факто магистралата бе открита предизборно през октомври 2015 г.
След като италианците се оттеглят, от АПИ са обявили нова обществена поръчка. Тя е спечелена от Пътища Пловдив АД, собственост на Георги Гергов, на когото преди това Лазаров е директор, впоследствие прехвърлена на Агромах. На 30.06.2015 г. е сключен договор за допълнителни строителни работи на обект Марица, вклюително и по отсечката Оризово –Димитровград.
Според доказателствата, събрани от разследването, Лазар Лазаров умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на имуществото на АПИ покрай допълнителната обществена поръчка и не е ясно как е формирана прогнозната й стойност от 42 987 400 лева без ДДС. Въпреки това Лазаров сключил договора от 30.06.2015 г. с Пътища Пловдив АД на бившия си работодател за допълнителни ремонтни дейности на лот 1 на АМ Марица на стойност 51 343 630, 80 лева с ДДС.



 Прокурорите смятат, че чрез новата обществена поръчка са платени милиони левове за дейности, дублиращи първата и такива, които е трябвало да бъдат извършени от италианската фирма Чи ЕМ ЧИ ДИ Равена.
На Лазар Лазаров е наложена мярка за неотклонение Подписка. Разследването продължава.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените