Свързани новини

20.06.2017 15:36

Започва ремонтът на парка пред НДК

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 5 млн. лв. са отделени за ремонта на парка пред НДК, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че цялостната реконструкция на площад България (площадката пред НДК) ще започне в края на седмицата и припомни, че миналата година Столичната община отдели зоната с оглед на необходимост от изграждане и реализиране на цялостна хидроизолация. Според нея се очаква ремонтът да приключи до есента.


Срокът на изпълнителя е до края на годината, но аз вярвам и ще направим всичко възможно, ремонтът да приключи с есенното време, каза още тя.


По думите ѝ в рамките на реконструкцията ще бъде изградена цялостна хидроизолация, ще бъдат подновени и монтирани изцяло нови настилки с гранитни плочи в два нюанса, така че да се запази видът на парка и в същото време да бъде нов и хубав.


Относно паметника 1300 години България, Фандъкова каза, че решението за демонтаж е взето още през 2014 г. Тогва ВАС разреши окончателно премахването на паметника пред НДК


 "Категорично не мога да се съглася, че тук става въпрос за разрушаване на паметник, защото всички виждаме за какво става дума", коментира тя. И допълни, че е заварила това съоръжение под формата на руини, от които падат плочи и е опасно.


Кметът на София изказа надежда, че споровете ще отшумят.


"Аз съм последният човек, който ще подкрепи разрушаване на паметник, но тук говорим за едни руини, които трябва да бъдат почистени", категорична е тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни