Свързани новини

16.06.2017 13:36

Борисов: Много ми се иска да отпадне свидетелството за съдимост

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много ми се иска свидетелството за съдимост да отпадне като такъв документ. Това би могло при отворения регистър да се проверява от всеки. Да, ще се загубят такси, но 26 млн. човекочаса се губят за вадене на удостоверение в държавата. Ако се сметнат таксите, които общините и държавата получават, на фона на огромната загуба в бизнеса или нервите на гражданите, мисля, че ще съумеем да ги поемем като бюджет. Това каза премиерът Бойко Борисов след работната среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която се обсъдиха мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.


„Доста от нещата, които правим, вече са факт, могат да се улеснят. На други места дори и законите не се спазват за намаляване на административната тежест. Там ще наложим санкции и глоби. В най-кратък срок това, което данъчните вече са качили на платформи и могат да се ползват от общините. Още днес кметовете и данъчните служби поеха ангажимент, за да се спазва това, което е решено. Дадоха се и много добри идеи. Разпределили сме в срокове, едноседмични, двуседмични, други днес. Има до месец най-дългият срок. Това, което правим в момента, трябва да се променя“, обясни Борисов. По думите му целта на това мероприятие, е като гражданско общество да се окаже огромен натиск върху бюрокрацията.


„Има прекрасни служители в много ведомства, но има и други места, в които дали от незнание, дали от нежелание, дали от мързел, дали от саботиране, пречат на процеса. С общите усилия на всички ще изкристализират тези звенца, които не искат да вървят в крак с времето, в което живеем. То е колкото се може повече да се пести времето на човека, а електронните услуги дават максимална възможност за това. Огромни пари са вкарвани през годините в системи, компютри, софтуер, какво ли не, но на много малко места все още това е свързано“, каза още премиерът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв