Свързани новини

15.06.2017 16:20

Путин: САЩ не ни е враг, радвам се на втори внук

Видян 1705 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 5 часа продължи 15-ата годишна Пряка линия с президента Путин, която този път се приема като прелюдия към старта на неговата кампания за изборите в началото на 2018 г. Руският лидер използва случая да обяви, че САЩ не е враг на Русия. Той се пошегува, че е готов да даде политическо убежище на ексшефа на ФБР Коми, който разказа, че записал президента Тръмп, както е дал на извадилия данните за подслушването на света от щатските тайни служби Сноудън. В сериозен тон обаче руският държавен глава не скри, че доказателства Коми не е дал нито пред Сената, нито пред медиите за рисуваното от него руско вмешателство в американските избори миналата година. По Сирия Путин определи операцията, в която странаа му е деен участник „добра проверка” за войските и новата техника. Президентът се пошегува с неотдвнашното рецитиране на стихове на Лермонтов от киевския му колега Порошенко. Сред тях олигархът бе споменал ред за „сините мундири” (в двете страни такива носят полицаите,следователите и прокурорите). По този повод Путин рече: „Там, накъдето е тръгнал Порошенко, е пълно със „сини мундири”. Той посъветва колегата си първо да оправи офшорките си, а после да става европеец. По темата за санкциите срещу Русия Путин приведе статистика на ООН, според която страната е изгубила $50 млрд, а наложилите ограниченията – над 100 млрд. долара, като това са главно страните от ЕС. „Ние почти не сме живели без санкции. При СССР 75 г. бяхме в санкции, след това от началото на 21-и век, когато почнахме да се съвземаме, винаги са измисляли различни режими на ограничения. Ако не беше Крим, щяха да си измислят друг повод”. Той обаче е доволен, че санкциите са станали повод „да си включим мозъците, да развием производствата като спомена сериозните ръстове в селското стопанство, фармацевтиката и машиностроенето и електрониката, в новите технологии. Цитира данните за икономическия растеж в Русия от първото тримесечие на годината, които сочат повишаване с 5% при рекордно ниска за страната инфлация през последните 3 десетилетия – 4,1 на сто.



Путин се похвали, че само 13% от руснаците живеят под границата на бедността (у нас само пенсионерите под тази граница са 1,3 млн., а освен тях има регистрирани и нерегистрирани безработни и цели малцинствени групи). Това е 3 пъти по-малък дял, отколкото при приемането от негова страна на властта през лятото на 1999 г. Той потвърди, че продължава изпълнението на всички социални програми. Попитан дали е възможен диалог с руската опозиция, Путин заяви, че е готов за всякакви срещи и разговори, но иска да чуе алтернативни решения, а не само крясъци и пиар.
За първи път в Пряката линия президентът си позволи лични отклонения. Той сподели, че баща му е страдал от рак и лекуван неправилно в отговор на въпрос от онкоболно момиче. Сподели и радостта си от неотдавна родения свой втори внук. „Не искам внуците ми да стават нещо като принцове, а да се развиват като нормални хора”, каза той и даде пример с дъщерите си, които заяви, че се занимават „с наука и образование”.  








 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния