Свързани новини

14.06.2017 14:44

Арестуваха 23-ма митничари при акция на Кулата

Видян 1723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

23-ма митнически служители, които работят на граничен пункт Кулата са арестувани заради съмнения, че вземат подкупи. Претърсени са 83 адреса в Кюстендил, София, Благоевград, Сандански и Петрич. При обиските са намерени 63 000 лева.
Заподозрените митничари са били под наблюдение от миналия август.
"Касае се за организирана престъпна група", поясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия. По нейни думи в схемата участват митнически инспектори от граничния пункт. Сред задържаните има и шефове на транспортни фирми, които са били принуждавани да плащат подкупи на инспекторите, за да минават през граничния пункт.  Заради специализирана акция вчера се образува километрична опашка от ТИР-ове, тъй като задържаните служители са се занимавали именно с преминаващите тежкотоварни камиони. През целия вчерашен ден ГКПП Кулата остана затворен.
Транспортни фирми преминавали кантари на Митница Кулата срещу 50-100 лева, ако камионът им е бил претоварен.  Това разкри шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. Той добави, че с по-ниска тарифа минавали тирове на шест фирми. Те дори имали сключен абонамент с митническите инспектори. На най-високо ниво в корупционната йерархия бил началникът на смяната. То й получавал от митническите инспектори двойно счетоводство за това, колко камиона на дадена фирма са преминали за деня.След това началник смяната предавал информацията на друг митничар, който от своя страна се свързвал с превозвачите. Рушветите се плащали на месец.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!