13.06.2017 13:26

Малина Едрева с френския Орден на изкуствата и литературата

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет и зам.-председател на Комитета по регионите в Европейския съюз Малина Едрева бе удостоена с Националния орден на изкуствата и литературата на Франция.


Наградата й бе връчена от Н. Пр. Ерик Льобедел - посланика на Франция в България в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова.


Орденът се присъжда за ангажираността й в двустранните отношения и проектите между Франция и България в областта на образованието и културата и по-конкретно заради участието й в съвместни проекти между София и Париж. Високо оценена бе усилената й работа за прилагането на политиките в управлението на средното образование за повишаване на квалификацията на български директори.


През последните години с Посолството на Франция установихме отношения на реално партньорство – откритост, чуваемост, споделени ресурси, иновативност – партньорство, което води до обогатяване на възможностите и участието в иновативни проекти на нашите съграждани, каза Едрева.


В съвместната работа между България и Франция се открояват редица значими проекти. Сред тях са развитие на независимия сектор, Академия за културни мениджъри, съвместната работа с Нант за изработване на концепция за Център за съвременно изкуство и участие в международния архитектурен конкурс Топлоцентрала.


Малина Едрева благодари на Н.Пр. посланик Льобедел за наградата.


По думите й културните линии са преместени в София, която се подготвя през следващата година да бъде повече от всякога европейска столица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат