Свързани новини

12.06.2017 14:46

Гечев: ГЕРБ преизбраха управата на БНБ, която проспа КТБ

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Факт е, че ГЕРБ преизбраха управата на банката, която проспа КТБ”. Това заяви народният представител от „БСП за България” проф. Румен Гечев по БТВ. Професорът по икономика бе категоричен, че трябва да бъдат разсекретени стенограмите, за да може обществото да види какво е поведението на БНБ. „Навсякъде се разсекретвяват грами, след като мине определен период. Подобни практики има и в Англия, и в САЩ, където са били отворени стенограмите на централната банка на щатите, която обслужва 70% от световната доларова търговия”, даде пример с други държави проф. Румен Гечев.


„Втората стенограма от втората среща при президента също трябва да бъде декласифицирана”, посочи Гечев. Той обясни, че когато се отвори стенограмата от ключовото заседание на БНБ, ще се види, че всички, освен БСП, подкрепят предложението на централната банка за банкова ваканция.


Случаят с КТБ е политическо инженерство


Румен Гечев подчерта, че от стенограмите ще стане ясно нещо много важно. „Нагнетява се обстановката и се прави извънредна среща в БНБ. След това се правят две срещи при президента. Накрая ще излезе наяве, че нагнетяването на напрежението е било изкуствено. Защото се оказва, че нямаме нужда от банкова ваканция, нямаше нужда от извънредно законодателство, защото след срещите при президента, не сме променили нищо в законите. Следователно това е един изкуствен проблем, от което следва, че някой е искал да раздуха случая с КТБ за политическо инженерство”, заключи проф. Гечев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в