Свързани новини

12.02.2009 12:51

Орешарски решава за Мургина

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Молбата за напускане на директора на НАП Мария Мургина е депозирана лично в кабинета на министъра на финансите Пламен Орешарски, съобщи БГНЕС.


Министър Орешарски и кабинетът трябва да решат дали оставката на Мургина да бъде приета или не. Междувременно днес в Парламента независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев заявиха, че от година в страната действат организирани престъпни фирми, с покровителството на политици за източване на ДДС в особено големи размери. Експерти на партията "Ред, законност и справедливост" /РЗС/ са изчислили, че източваните от бюджета суми от ДДС варират от порядъка на около 1 млрд.лв. И това е страшно за страна в условията на криза. Щетите са по-големи от годишната вноска в ЕС, заяви Димитър Абаджиев. Днес вестник "Сега" съобщи, че Държавната агенция Национална сигурност /ДАНС/ е отнела достъпа на Мария Мургина като изпълнителен директор на НАП до класифицирана информация.
Днес депутатът Яне Янев се спря на схемите по които е ставало източването. С най-много средства по ДДС е ощетен бюджета от фирми занимаващи се с фиктивен износ за страните от ОНД и Румъния. Специално място е отделено за фиктивния износ на алкохол. Изворът на минерална вода в Горна баня не би имал такъв дебит, какъвто алкохол фирмите са изнесли за няколко месеца. Втората схема касае фиктивни транзакции -при покупка на стока на ниска цена, която след това се продава на многократно завишена. Определени схеми за източване са реализирани и в строителството. Живеем в криминална държава, управлявана от политическа мафия, заяви Яне Янев. Според него Мургина отговаря за методическите указания в НАП, но методично е източвано ДДС-то, и методично са рекетирани фирми от данъчните, за да могат групировки и едри олигарси да източват средства от Държавния резерв. Яне Янев призова, да не се набеждава Софийска градска прокуратура и лично прокурор Роман Василев, за да могат те коректно да си свършат работата "на терен". Двамата депутати не са дали обществено достояние на всички сигнали, които са внесли в прокуратурата и ДАНС, но когато има резултати конкретни данни, ще информират за това.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.