Свързани новини

09.06.2017 10:08

Представиха списък с "терористите" на Катар, емирството отрича

Видян 1781 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Катар отхвърли като „безпочвен“ списъка с „терористи“, на които - според четири арабски държави, Доха оказва подкрепа, предава AFP.


„Последното съвместно изявление, разпространено от Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединени арабски емирства отново подсилва безпочвените твърдения, които всъщност не са основателни", се казва в изявление на правителството на Катар.


По-рано арабските нации представиха списък с „терористи“, подкрепяни от Катар, който съдържа имената на 59 лица и 12 организации. „Документът показва, че Катар поддържа различни терористични организации и лица", бе казано в съвместното изявление на правителствата на четирите държави.


В списъка фигурират духовният лидер на организацията "Мюсюлмански братя" Юсеф ал Карадауи и благотворителните фондации "Катар чарити" и "Ейд чарити".


Като "спонсори на тероризма" са изброени 18 катарци, сред които има бизнесмени, политици, високопоставени членове на управляващата династия. Посочен е и бивш вътрешен министър.


Абдел Хаким Белхадж, бивш либийски ислямистки командир, е сред петимата либийци в списъка. Карадауи и салафитският проповедник Уагди Гонеим са сред 26-имата египтяни.


Изброени са също няколко групировки от Бахрейн, трима граждани на Кувейт, двама на Йордания, двама на Бахрейн, един на ОАЕ, един на Саудитска Арабия и един на Йемен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв