Свързани новини

08.06.2017 17:06

И сградите по Дондуков със задължителни цветове като по Графа

Видян 1436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И сградите по бул. Дондуков ще бъдат със задължителни цветове като по ул. Граф Игнатиев. По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова предстои да бъде възложено изработването на цялостно силуетно проучване на бул. Дондуков.


Столичната община подготвя промени в Закона за устройството и застрояването на територията на София, с които да направи задължителни насоките по отношение на цветови решения за фасадите на сградите, фасадно осветление, места за реклама и климатични системи, които са елементи от силуетните планове. Като пилотен проект бе изработен силуетен план на ул. Граф Игнатиев.


Столичната община търси и вариант да бъде изградена велоалея по бул. Княз Ал. Дондуков по възлагане на кмета Йорданка Фандъкова след отказа на Министерството на културата да съгласува внесения проект за реконструкция на булеварда и становището за запазване на паветата, съобщиха от Московска 33.  


Проектът на общината предвиждаше изграждане на асфалтови пътни платна в лентите за автомобилно движение с обособяване на асфалтова велоалея и изграждане на паважна настилка на трамвайното трасе.


Всички варианти, които се проучват, ще бъдат обсъдени с представители на велоорганизациите – целта е да се изгради велоалея, ако тя дава максимална сигурност за велосипедистите, каза Фандъкова.


След решението на Министерството на културата за запазване на паважната настилка общината изиска от фирмата-изпълнител да приложи нов за градските условия метод на подредба на паважа.


Общинското дружество София проект преработи проекта, съгласно изискването за запазване на паважната настилка на Министерството на културата. Преработеният проект е внесен в НИНКН за окончателно съгласуване.


През това време са възложени доработки на проекта, които да включат обособяването на велоалея, перони на трамвайните спирки и трамвайни ограничители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей