Свързани новини

08.06.2017 16:12

ЕНП остро осъди участието на патриотите в ББ3

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската народна партия осъди участието на Обединени Патриоти в правителството, става ясно от отговор от Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в ЕП, на писмо от евродепутата от S&D Петър Курумбашев и председателя на групата на S&D в ЕП Джани Питела във връзка със скандала с нацисткия поздрав на зам.- министъра от българското правителство (б.р.Павел Тенев от МРРБ). Вебер заявява, че ЕНП винаги е била на фронтовата линия, когато става въпрос да се защитят европейските  ценности, да се води борба с ксенофобията, антисемитизма и езика на омразата:„Ето защо, осъждам подобно поведение, което не може да бъде толерирано в нито едно европейско общество”.



Пълният текст на писмото:


Уважаеми г-н Президент, уважаеми г-н Курумбашев,


Бих искал да благодаря за Вашето писмо от 31 май относно поведението на няколко политици от коалиция „Обединени патриоти“, в т.ч. на заместник-министъра от коалиция „Обединени патриоти“, който бе заснет да отправя нацистки поздрав, и във връзка с което бе налице незабавна реакция от страна на министър-председателя Бойко Борисов, в следствие на която заместник-министърът се оттегли от длъжността си.


Моята политическа група винаги е била на фронтовата линия, когато става въпрос за това да се защитят европейските ни ценности, да се води борба с ксенофобията, антисемитизма и езика на омразата. Ето защо осъждам подобно поведение, което не може да бъде толерирано в нито едно европейско общество.


Оставам убеден, че присъединяването към проевропейски настроените, основни политически сили е единствената сигурна гаранция за това, че бъдещето на нашите държави членки не е оставено в ръцете на екстремисти, подход, който, за съжаление, не бе споделен от Вашето политическо семейство в България, което отказа да си сътрудничи с настоящия министър-председател.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци