Свързани новини

08.06.2017 13:45

БСП: Концесии и за 1000 години заради управляващите

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Странно е, че в миналия парламент законопроектът за концесиите беше внесен от МС и беше гласуван в пленарна зала. Сега, при същия законопроект и почти същия Министерски съвет, той е внесен от група народни представители. Няма ясна политическа отговорност зад този законопроект“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от парламентарната трибуна. Той обясни, че европейската директива, която трябва да бъде приложена чрез този законопроект, засяга два вида концесии – за строителство и възлагане на услуги. „Законопроектът, предложен от вносителите, засяга и трети вид – възлагане на концесия за ползване на обекти. Това отива отвъд тази директива. Нещо повече, директивата на ЕС изключва този тип концесии“, подчерта народният представител. Според него законопроектът не е за директивата, а за концесии за отдаване за ползване и там се крие неговата основна слабост. Зарков обясни, че чл. 34 преписва дословно чл. 18 на директивата, с изключение на едно изречение -  срокът на концесиите е ограничен. „Готови сме да преразгледаме предишния закон в светлината на европейското законодателство. Но онзи закон имаше едно достойнство – определяше горен праг на концесиите до 35 години. Сега този праг го няма. С решение на мнозинството ще могат да се отдават концесии и за 1000 години“, посочи той.


Зарков припомни, че върху този законопроект има наложено и президентско вето. „Президентската институция трябва да чуе аргументите срещу ветото, иначе би трябвало да го повтори. Защо да променя отношението си, ако в  законопроекта нищо не се е променило?“, попита зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.


„Доста неприятно и вредно за България е, когато внасяте законопроект, който очевидно е нелицеприятен да се оправдавате с Брюксел. Доверието се срива точно заради лозунга: ние правим нещо лошо, но защото Брюксел го иска. Директивата – да, но законопроектът ви – не“, заключи Крум Зарков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей