Свързани новини

07.06.2017 16:46

СОС ще гласува почасовата детска градина

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почасовото обучение на деца в детските градини да бъде въведено в София от тази есен, предвижда доклад за промени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столичната община. Темата ще бъде обсъдена на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).


19’ припомня, че почасовата форма стана възможна с новия училищен закон. Този тип обучение трябва да става в рамките на три последователни астрономически часа на ден през учебно време заедно със сутрешния прием на 3 и 4-годишните децата от групите за целодневно и полудневно обучение и отглеждане. За 1 час родителите ще заплащат за услугата по 1.30 лв., като в цената не влиза хранене.


Общинските съветници трябва да определят и таксите за ползване на класни стаи, аудитории, зали и кабинети в учебните заведения за извънкласни дейности. Организаторите им ще плащат между 13 и 48 стотинки за кв/м на час според зоната. Зонирането е това, което е предвидено в наредбата за цените при сделки с недвижими имоти на Столичната община.


В дневния ред на заседанието ще бъдат разглеждани още актуални теми като опрощаване на несъбираеми държавни вземания, откриване на процедура за приватизация и определяне на метод за извършване на приватизация на обекти – общинска собственост, прекратяване на дейността на Медицинския център XVI-София ЕООД и други.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но