Свързани новини

07.06.2017 10:36

Цацаров поиска имунитета на депутат от ДПС

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от ДПС в 44-то Народно събрание Димитър Аврамов.


Снемането на имунитета на Аврамов, който в 43-ото Народно събрание бе народен представител от ГЕРБ, е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийска градска прокуратура в Софийския градски съд преди 4 години, съобщиха от държавното обвинение.


Димитър Аврамов беше арестуван на 17 юли 2012 година и обвинен за подкуп и търговия с влияние. Той поискал на два пъти общо 100 000 лева и 3000 дка земя от бизнесмена Светослав Илчовски, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.


Аврамов обяснил на Илчовски, че шефът на дирекцията в Монтана е негов човек и може да реши проблемите му срещу 50-60 000 лева и предоставяне на "някаква" земя. Бизнесменът дал веднъж 50 000 лева, но последвала среща с бившия общински съветник от Плевен Методи Петков, на която става ясно, че се очакват още 50 000 лева и "малко земя".


Петков беше свидетел по делото, но впоследствие прокуратурата събра доказателства, че той също трябва да бъде обвинен в помагачество.


На 29 юни 2016 г. Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. Прокуратурата обаче обжалва решението и апелативните магистрати отмениха оправдателната присъда и върнаха делото за ново разглеждане на Софийски градски съд.


Производството към момента е спряно тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни