06.06.2017 16:45

Без пълни отличници на миниматурата по български език

Видян 1591 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 80 седмокласници в София са изкарали максималните 100 точки на националното външно оценяване, но за сметка на това на този етап няма данни за нито един, който да е постигнал пълен отличен по български език, пише Монитор. Все още не е ясен средният успех на випуска от НВО-то по български език и математика, защото няма окончателни статистики. Когато бъдат готови, ще бъдат качени на сайта на Регионалния инспекторат по образование.


Според предварителните проверки седмокласниците са се представили по-добре на първите модули на двете национални външни оценявания, в сравнение с предходния випуск. Тази година за първи път балът за гимназия ще бъде изчисляван единствено и само в точки. Досегашният максимален бал 36 ще се равнява на 100 точки. За да могат да сравнят баловете с миналогодишните, обаче родителите използват таблица и формула за превръщане на точките в оценки. Формулата за преобръщане, която се появи вчера, е следната: (x+68):28,


като на мястото на х се поставят точките, които е изкарало детето.


Също така за първа година всички седмокласници трябва да кандидатстват, дори и тези, които по някаква причина може да са пропуснали националните изпити. Те имат право да подават документи само с годишните оценки от дипломата, които също се превръщат в оценки в образуването на бала.


Така на практика дори и ученикът тотално да се е провалил на миниматурите или пък да ги е пропуснал, той ще кандидатства само с бележките от училище и при всички случаи ще бъде приет все накъде.


От 16 до 22 юни се подават документи за кандидатстване за първо класиране, което ще бъде обявено до 27 юни. Записването или заявяването за участие във второ класиране ще бъде между 28 и 30 юни. Второто класиране ще излезе до 4 юли, а записването е между 5 и 7 юли. Броят на незаетите места ще стане ясен до 10 юли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.