Свързани новини

05.06.2017 12:00

Станишев: В името на националния интерес всички заедно можем да намираме общи решения

Видян 1235 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Три предизвикателства дебнат Европа. Това заяви премиерът Симеон Сакскобургготски (2001 -2005 г.) на дискусията „Европа отново на път“. Според него приносът на България към Евросъюза трябва да бъде развитието на Черноморското сътрудничество.  Кръглата маса, организирана от лидера на ПЕС и премиер (2005 – 2009 г.) Сергей Станишев, събра представители на различни политически сили. На нея дойде и премиерът Бойко Борисов, вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на парламента Димитър Главчев, лидерът на БСП Корнелия Нинова.


„Нашето присъствие тук доказва, че в името на националния интерес всички заедно можем да намираме общи решения“, изтъкна Сергей Станишев. Основната идея на кръглата маса бе да се обсъдят сценариите за бъдещето на ЕС, предложени в Бялага книга на шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер.


„Както всички знаете, аз съм роден преди 80 години, това е цяло поколение преди този съюз. С това ще разберете, че аз съм от хората, за които ЕС не даденост. Моето поколение живя разделено от войни, политика и Студената война. Имал съм нерадостната съдба да живея от двете страни на Желязната завеса – физически от едната страна, сърцето ми – от другата“, заяви в словото си Симеон Сакскобургготски.


„За да заеме моята България мястото, което исторически й се полагаше отдавна, трябваше да се докаже, че свободата не е само мечта, а реалност. Предавайки щафетата на премиера Станишев му казах – за всичко, което изисква европейското ни бъдеще, можете да разчитате изцяло на мен. Днес мога да го кажа на настоящия премиер. След броени месеци вие, г-н премиер, ще председателствате най-смисления съюз в трудни времена“, посочиа Симеон Сакскобургготски и продължи:


„Европа е изправена пред три големи предизвикателства. За пръв път след Втората световна война съществува реален риск, поколението на днешните млади хора да се озове в по-лошо положение от поколението на техните родители. Мигрантската криза на второ място. Аз самият съм бил мигрант и разбирам тези хора.


За пръв път след Втората световна война единството на Европа е поставено на карта. Европа или ще бъде обединена, или няма да я бъде. По природа съм оптимист, за някои дори наивник. Аз истински вярвам в ЕС. Докато се сърдим какво не получаваме, няма да допуснем Европа да се разпадне!“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог