Свързани новини

05.06.2017 10:36

Заради паветата на бул. Дондуков, няма да има велоалеи

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради запазването на паветата на бул. Дондуков, няма да има велоалеи, заяви главният архитект на София Здравко Здравков. Той посочи, че точно тези хора, които пожелаха настилката да остане, искаха и място за каране на колело, но това няма как да стане.


Трябва да сте наясно, че върху паважа не може да има велоалеи, каза още той и обясни, че идеята мостът Чавдар да бъде свързан с изградената велоалея по бул. Владимир Вазов и след това да бъде продължена по бул. Тодор Александров няма как да бъде осъществена по бул. Дондуков.


Той е категоричен, че трябва да бъде намерена алтернатива или по ул. Московска, или по някоя от успоредните улици.


Живеещите около булеварда желаеха той да бъде асфалтиран, а част от останалите бяха категорично за паважа, каза още той и допълни, че предложението на общината е било компилация между двете, като паважът щял да остане в средната ивица и да се запази в цялост, защото са искали да го удължат до ул. Кракра.


Арх. Здравков припомни още, че на експертното заседание на Министерството на културата отхвърлиха този вариант и от общината са били принудени да се съобразят с тях и да запазят бул. Дондуков във вида, в който е сега.


19’ припомня, че будни граждани призоваха паветата по бул. Дондуков да бъдат махнати, защото няма кой да ги реди. Няма смисъл в центъра на София да има такъв тип настилка (освен жълтите), която след това няма кой да поддържа, категорични са те. Въпреки недоволството им, ремонтът на бул. Дондуков вече започна и ще продължи до средата на месец юли. Не бе дадено правото софиянци сами да решават съдбата на своя град.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни