Свързани новини

29.05.2017 16:21

29-годишен строеж застрашава живота на ученици и деца

Видян 2470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строеж отпреди 29 години в двора на 149 СОУ Иван Хаджийски застрашава здравето и живота на стотици ученици, които си играят там. Недостроената сграда не е обезопасена и се намира в непосредствена близост до учебно заведение.


Преди година започна проектирането за изграждането и открихме обществена поръчка за избор на изпълнител и вече очакваме да сключим договор, заяви кметът на район Овча купел Христина Семерджиева.


По думите й забавянето е станало заради обследването на строежа, което е продължило доста дълго.


Трябваше да се реши дали да се разруши или да се продължи, каза още тя и допълни, че цялото възстановяване е в размер на 2,5 млн. лв., като се очаква там да има спортен комплекс, да бъде поставена ограда и наета охрана, която да пази обекта.


Проблемът със строежа остава нерешен и за директора на училището Людмила Василева: „Става въпрос за три проблема. Първият са децата и то не нашите ученици, а тези от квартала, които в почивните дни свободно се разхождат из строежа. Защо го правят, защото е детска мода и техните родители не знаят къде ходят децата, а не са им обяснили и кое опасно и безопасно за тях. Твърдя, че става въпрос за извънработно време на училището. Другият момент е недовършеният строеж. През 1998 г. училището е предадено без довършен корпус, който е бил предвиден за физкултурен салон. Този строеж вече 29 години е тук. Училището няма пари и правомощия да строи. Но опасната сграда е в училищния двор и го превръща в наша болка и грижа. Заедно с родители и общественост непрекъснато сме в комуникация със Столичната община, за да се вземе решение.


Директорът посочи още, че в началото на тази година е пусната обществена поръчка от район Овча купел за изпълнител за довършване на сградата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв