Свързани новини

29.05.2017 15:35

Макрон пищно посрещна Путин във Версай

Видян 1789 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С пищен церемониал и не в Елисейския дворец, а във Версай новият президент на Франция Еманюел Макрон посрещна своя първи гост на най-високо равнище, откакто заема поста. Знаково в тази роля влезе Владимир Путин. Официалният повод е 300-годишнината от посещението на Петър Велики при френския крал през 1717 г.


„Уважавам Русия и смятам, че без нейното участие е незъвможно решаването на големите международни проблми – от Сирия до Украйна”, заяви Еманюел Макрон. Приемът на Путин като негов първи гост и разговорите му с него като втори лидер, с когото се среща специално и индивидуално в мандата си след канцлера Меркел, се възприемат и като жест на Макрон към 43% от французите, гласували за проруските кандидати на президентските избори във Франция Льо Пен и Маленшон. А също и като поставяне на основните вектори, които ще следва във външната си политика – Европа и Русия.


Преди време Макрон заяви, че е против премахването на санкциите срещу Кремъл, чието удължаване предстои в ЕС. Но беше категоричен, че те „трябва да деескалират в интерес на търговското сътрудничество”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец