Свързани новини

29.05.2017 09:35

Съдът остави в ареста граничарите каналджии от Летище София

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният съд в София остави в ареста шестимата задържани за трафик на нелегални мигранти през Летище София, които бяха задържани в петък при акция на прокуратурата и ДАНС. Зад решетките остават двамата гранични полицаи, двамата организатори на канала- мъже от Бангладеш и двойка чужденци, който трябвало да минат през страната. От държавното обвинение съобщиха, че се очаква поне още един арест на граничен полицай.


 Граничарите каналджии са прибирали по 10 000 евро от чужденец. Разбитият канал за трафик на мигранти е бил само за богати чужденци от Ирак и Бангладеш. Мигрантите давали по 5000 евро, за да влязат в страната ни и по още толкова, за да излезнат от нея.


Уникален канал. За първи път виждаме трафик на мигранти през летище, съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.  Най-вероятно се е действало с фалшиви паспорти.  Двамата задържани чужденци, организатори на канала, набирали мигрантите и пращали на граничарите техните снимки. Служителите на МВР им давали информация кога точно да минат, с кой полет и през кое гише.


Понякога мигрантите използвали фалшиви паспорти, а друг път само за пред камерата показвали лист, който приличал на документ. Случвало се дори да им отварят специално ВИП гише. След кратък престой в София чужденците отпътували за страни от Европейския съюз с фалшиви дипломи, често  на университети от страни на ЕС.  Каналът е изключително опасен, тъй като се е използвал само от заможни мигранти, добави Гешев и направи връзка с атентатите, които се случиха в Европа в последно време.


Все още не е установено, колко точно души са минали през канала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв