Свързани новини

26.05.2017 12:35

В НС не допускат въпроси за скандалните назначения, обвини Кутев

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от БСП Антон Кутев обвини председателя на парламента Димитър Главчев (ГЕРБ), че не е допуснал да зададе въпрос към премиера за скандални назначения.


"Ограничавате възможностите на народните представители за парламентарен контрол по стар и изпитан метод, не сте първият, който го прави- измисляте всякакви начини да не допускате питания до министрите, а най-вече до министър-председателя", обърна се Кутев към Главчев, предаде Фокус.


Социалистът обясни, че е искал да зададе на Бойко Борисов за целите на новото правителство и кадровата политика, с която трябва да бъдат осъществени.


"Очевидно е за какво става дума - имаме безброй назначения или поне най-малко 10, които са абсолютно скандални в най-мекия смисъл на думата“, отбеляза Кутев, но не посочи имена.


По думите му е било логично да пита премиера какви цели преследва с тези назначения.


"Питането ми е абсолютно ясно и получавам отговор, който няма нищо общо с правилника на НС, където ми казвате, че имал право само на 5 минути отговор и на тези два въпроса той нямал време да отговори. Няма да може да отговори не защото няма време, а защото не може да отговори. Опитвате се да прикриете немощта на министър-председателя. Не аз искам да контролирам Бойко Борисов, а избирателите и затова имаме парламентарен контрол“, заяви още Кутев.


След като не успя да стигне до Борисов, Антон Кутев попита министъра на вътрешните работи Валентин Радев какви мерки взема МВР за контрол над лицата, проявяващи насилие, и по конкретно за с случая с жестоко ударената възрастна жена в Бургас от мъж с психично заболяване, който обаче беше оставен в ареста, защото експертиза показа, че в онзи момент е бил вменяем.


"В този случай трябва да се подчертае важната роля на видеонаблюдението и на взаимодействието на МВР с местната власт. Действията на органите на реда са били незабавни. Това правят служителите“, отговори министърът.


Той подчерта, че има издадена и действаща инструкция за реда, организацията и осъществяването на превантивна дейност. И изброи, че е увеличен броя на местата, поставени под видеонаблюдение, и е засилена ефективността на взаимодействието с частните фирми, с общинските, държавните и неправителствени организации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…