Свързани новини

22.05.2017 15:57

ЕК ни гълчи заради БНБ и НАП

Видян 2321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Европейската комисия остро разкритикува България във връзка с неефективната работа на Българската народна банка и Националната агенция по приходите. Според правителството на ЕС във финансовия сектор у нас има сериозни слабости като например застрашителния размер на лошите кредити. Осъдени са и пороците на раздаването на обществени поръчки от Борисов 2. Веднага ще дадем и конкретен пример за комбинацията от трите разкритикувани позиции с ремонтиращия НДК Галчев инженеринг. Дружествата с това име, собственост на провинциално семейство, хем имат 1,557 млн. лв. задължения към НАП, хем взеха поръчката за 17 млн. лв. за ремонт на Двореца с 3 млн. лв. предплата, без от тях хазната да си прибере вересиите, хем получиха от държавната Българска банка за развитие още 20 млн.лв. специален кредит. Така че в Европейската комисия, където четат 19 минути, са напълно наясно какво се случва у нас.


"Очакванията са България да спази Пакта за стабилност и растеж както през 2017 г., така и през 2018 г., което ще изпрати положителен сигнал към инвеститорите (б.р. миналата година имаме 59,7% спад на чуждите вложения, а през тази сривът е с още 34%). За да се постигне устойчив икономически растеж и да се подобри жизненият стандарт на българските граждани, препоръчваме България да ускори своята програма за структурни реформи“, коментира Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за еврото и социалния диалог. 


 „Препоръчваме също така да се осигурят по-добро съдействие на търсещите работа и по-добър достъп до качествено образование и здравни услуги. Подобряването на събираемостта на данъците и на спазването на данъчното законодателство и намаляването на размера на неформалната икономика са мерки, които могат да повишат атрактивността на българската икономика и доверието в нея“, заяви Домбровскис.


През следващата седмица той пристига на посещение в София, за да обсъди препоръките на ЕК с българските министри, депутати и социални партньори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат