Свързани новини

20.05.2017 08:05

Министър: Завърших право на 21 години, защото бях отличник

Видян 2097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на икономиката Емил Караниколов е завършил висшето си юридическо образование на 21 години, защото е бил отличник. „Това не е нещо необичайно. В някои ВУЗ-ове се допуска при отличен успех“, обясни той в Народното събрание.

Караниколов изрази учудване от медийни публикации, които поставят под съмнение образованието му. „Моята биография е известна от 7-8 години, тъй като бях изпълнителен директор на Агенцията за приватизация“, каза той.

Караниколов е станал магистър по право в УНСС. Той обаче спести важната подробност, че баща му Любен Караниколов е професор във ВУЗ-а и първи декан на Юридическия факултет.

Опитни юристи обаче смятат, че е невъзможно да се завърши право на 21 г. Цялото обучение е 6 години със стажа, който е в следствието, прокуратурата или съда. Неговата продължителност е няколко месеца. Едва след края на стажа, Министерство на правосъдието издава удостоверение за юридическа правоспособност.

Емил Караниколов бе категоричен, че е поканата на стане министър на икономиката в кабинета „Борисов 3“ е дошла лично от лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Двамата се познавали от 7 години. Запознали се в парламента, когато Караниколов докладвал за работата на Агенцията за приватизация. Икономическият министър твърди, че не познава депутата от ДПС Делян Пеевски. „Виждал съм го само в Народното събрание и за него знам само от медиите“, допълни Караниколов.


Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв