Свързани новини

19.05.2017 15:06

Хакери са пробили системата на митниците

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГДБОП провежда мащабна операция срещу международна организирана престъпна група, с участието на хакери, подпомагащи контрабанда на стоки, съобщиха от МВР. Хакерите са създали зловреден софтуер, с помощта на който са манипулирали данни от митническите информационни системи. До момента са задържани 23-ма души. Сред тях има и представители на търговци, бивши и настоящи митнически служители, съобщи БНТ.


Служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ и Специализираната прокуратура разследват международна организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на стоки, без знанието и разрешението на митниците, както и с ползване на компютърни системи за извършване на промени, изтриване, добавяне или унищожаване на компютърни програми.


Към момента е установено, че хакери са създали зловреден софтуер, който чрез въвеждането му в компютърни информационни системи на Агенция „Митници“ осигурява отдалечен достъп до митническите информационни системи. По този начин се приключват различни митнически режими без реално да има движение на стоки. Приключвани са транзити без съответните товарни автомобили да са се явили в митнически пунктове, без реално да е осъществено пренасяне на стоки през границите и без да е извършен какъвто и да е контрол.


Действията се провеждат едновременно на територията на градовете София, Добрич, Варна, Драгоман, Калотина. До момента с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 23-ма души. Сред тях - хакери, представители на търговци, бивши и настоящи митнически инспектори.


Извършват се претърсвания и изземвания в домове, офиси на фирми и служебни помещения в сградата на Агенция „Митници“ в столицата.


Действията продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но