18.05.2017 15:15

Общината забранява силната музика за баловете

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оркестрите и силната музика около храм-паметника Св. Александър Невски ще бъдат забранени по време на абитуриентските балове, заяви шефът на дирекция Сигурност в Столичната община Кристина Лазарова.



Причината е, че там не е допустима високата музика, защото пречи на хората да използват храма по предназначение, обясни Лазарова. Тя допълни, че ако все пак дойдат оркестри или някой донесе високозвукова техника, те ще бъдат ограничавани до определен периметър около храма.



Столичната община е засилила и вниманието на охранителните фирми по училищата за времето, когато абитуриентите се събират в дворовете им. Иначе целият наличен униформен състав на Столичната полицията ще бъде ангажиран с охраната на баловете, които са заявени в периода от 23 до 30 май.



Последните випуски на общо 124 училища ще празнуват в 34 заведения, заяви началникът на Охранителна полиция в СДВР Борислав Муеров.



Столичните полицаи ще бъдат разпределени в четири оперативни района - около Александър Невски; по маршрутите на придвижване на абитуриентите, според предварително заявеното от училищните директори; около училищата и около заведенията.
Полицаите очакват най-голямо натоварване в периода от 23 до 28 май. В първия ден бала си ще празнуват 10 училища, на 24 май са най-много - 34, випуските от 22 училища ще отбележат завършването си на 25 май, 23 ще са на 26 май, 25 на 27 май, 10 на 28 май и последните два дни са по две-три училища.



Муеров коментира, че основните маршрути, по които полицията ще съпровожда абитуриентите са възлови булеварди в София: Тодор Александров, Сливница, Цариградско шосе, България, Княгиня Мария Луиза, Илинден, Цар Борис III, Александър Стамболийски, Ломско шосе, Владимир Вазов и др.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали