Свързани новини

18.05.2017 14:40

Как Насо Мафията стана зам.-министър?

Видян 12115 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понеже патриотичените заместник-министри са на мода и всеки ден пада по един, длъжни сме да ви напомним за новото вице в земеделието Атанас Добрев, познат за читателите на 19 минути като Насо Мафията, както го наричали съучениците му в столичното 7-о училище. Въпреки че е продукт на Румен Овчаров, в момента той е квота на Атака в агроведомството. От предишното му пребиваване там напомняме за статията 30% стигна рушветът в земеделското министерство, която можете да прочетете на 19min.bg.
Атанас Добрев е син на червения интелектуалец и за малко депутат (при Виденов 1995-97 г.) Чавдар Добрев, агент на ДС от 1974 до 1988 г. Сестра му Ваня Добрева, понастоящем професор в УниБИТ, също е червен депутат по времето на Борисов 1 и Орешарски. При Тройната коалиция и тя е заместник-министър, само че на образованието. Сега и малкият брат вече е заместник-министър, но на земеделието и от Атака.



Закалката му в агросектора идва от битието на мъжка секретарка на олигарха Ивайло Тодоров, известен с това, че има заместник-министри във всеки кабинет – кадри на неговите около 60 консултантски фирми в бранша. За експертизата свидетелстват спрените европари и в миналия, и в този програмен период, който не е тръгнал в средата си – 1 юли 2017 г.  Апропо, списанието на бизнескръга Агрозона е финансово подпомагано от Америка за България.
С идването на кабинета Орешарски, Добрев става парламентарен секретар на МЗХ, а точно за месец и половина – от 14 юли до 29 август 2014 г. е директор на Държавен фонд Земеделие. Сам се хвали, че само за първите 4 дни разпределя 15 милиона евро или 30 млн. лв., от когато датира и статията 30% стигна рушветът в земеделието. При служебното правителство на Близнашки и редовното Борисов 2 остава на поста.
Внимание! Ресорни на издигнатия до зам.-министър в Държавен Фонд Земеделие са спряната от ЕС оперативна програма Рибарство и аквакултури и САПАРД. Напомняме, че негов шеф във Фонда беше сегашният министър Румен Порожанов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева