Свързани новини

17.05.2017 14:33

ГЕРБ внесе лобистки законопроект, БСП го спря

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Първият законопроект, внесен от мнозинството в 44-то НС, беше оттеглен от самите вносители, заради съмнения в собствената им дейност, заради непригодност на законопроекта и заради неразбирателство в редиците на мнозинството“. Това заяви зам.-председателят на НС и народен представител от „БСП за България“ Валери Жаблянов по повод промените в Закона за опазване на земеделските земи. Според него законодателният процес е тръгнал порочно. „Поздравяваме управляващите, че осъзнаха какви тежки дефекти допуснаха още в началото на своята дейност“, коментира той. Жаблянов е на мнение, че законопроектът е бил предложен да влезе без обсъждане, светкавично в пленарна зала, заради крупни интереси. Той подчерта, че БСП ще отстоява в законодателната си дейност обществения интерес. „В едно общество има различни интереси, но когато се обслужват тесни групи хора, няколко инвеститори или отделни представители на бизнеса, това не може да бъде законодателството, което е необходимо днес на България“, каза още той. Според него днес на страната ни е необходима справедливост и тя не може да бъде постигната с такъв вид законодателен процес - когато някой си плаща, за да получи закон. Жаблянов допълни, че законопроектите на БСП са готови и ще бъдат внесени скоро, включително и предложения за изменение на закона за училищното образование.


Жельо Бойчев: Удовлетворени сме от факта, че ГЕРБ го внесоха, но БСП ги спря


„Председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ е подписала този законопроект, както и Десислава Танева, Димитър Петров. Няма как ГЕРБ да избягат от отговорността си за това законодателно предложение. Удовлетворени сме от факта, че те го внесоха, но БСП ги спря“, допълни зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев.


Драгомир Стойнев: Внасяме закони в интерес на българските граждани, а не на определени хора


„БСП е последователна в това, което е казала и стъпка по стъпка внасяме закони, които ще обслужват българските граждани, а не само интересите на определени хора“, заяви зам.-председателят на ПГ на  „БСП за България“ Драгомир Стойнев. „Вместо да се занимаваме с лобисткия закон, който БСП спря, да се обърне внимание на Закона за частните съдебни изпълнители, защото това ще помогне на хората в тези изключително трудни времена. Да не забравяме и закона, който предвижда актуализация на т.нар. стари пенсии“, допълни той. Стойнев посочи още един важен и дългоочакван закон – този за храните. „Всички земеделски производители и асоциации го подкрепят и ще даде възможност за по-голямо присъствие на българските стоки в големите храните вериги. Този законопроект изцяло ще защити българските земеделски производители“, категоричен е Драгомир Стойнев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни