Свързани новини

17.05.2017 09:37

Пети национален протест на родителите на деца с увреждания

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Родители на деца с увреждания от цялата страна се събраха пред Народното събрание в София на Пети национален протест. За пореден път те ще поискаха от държавата бюджет за лична помощ, според потребностите на човека с увреждане, както и изготвянето на национален регистър. Те призоваха за нормален живот за децата си и след навършване на 18 години.


Народният представител от БСП за България Георги Гьоков се обърна към хората пред парламента с думите: Искаме да ви помогнем, защото знаем в какво трудно положение се намирате. Той подчерта, че това е пети пореден протест за последните 8 години и припомни, че 7 от тях управляват ГЕРБ и нищо не се е променило. Той обеща да запознае парламентарната група на БСП с поставените проблеми и заедно да потърсят законодателни решения.


Междувременно социалният министър Бисер Петков предложи заместваща грижа за деца с увреждания да бъде предлагана в дневните центрове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни