Свързани новини

16.05.2017 15:03

Меркел спря мерака на Макрон за ЕП на 1-а и 2-а скорост

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канцлерът на Германия Ангела Меркел спря полета на фантазията на новия френски президент Макрон за два парламента в ЕС – един на еврозоната и един на периферията, в която сме и ние. Нейният финансов министър Шойбле му обясни, че „това не е реалистично” на фона на вълната от евроскептицизъм, защото ще наложи кардинални промени в Лисабонския договор за Общността. Меркел бе по-дипломатична и каза, че някакви промени евентуално са възможни, „ако имат смисъл”, което с други думи означава НЕ.


Така „историческата реконструкция на ЕС”, обещана от Макрон при встъпването му като президент само ден по-рано, вече е забравена. Което бе и очаквано, както 19’ прогнозира, още повече новакът бе на гости на дамата, на която може да бъде син, а не обратното, което ясно показва и кой е шефът в Европа.


Иначе на думи Меркел подкрепи „новия устрем” и „новия момент” за сътрудничество между Франция и Германия и специално поздрави бившия соцминистър Макрон, че назначи за премиер десния кмет на Хавър и депутат (във Франция човек може да съвместява и трите поста, ако иска) Едуар Филип, 46-годишен и представян като модернист и прагматик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей