Свързани новини

16.05.2017 09:58

Меркел и Макрон готови да променят договорите на Европейския съюз

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ден след встъпването си в длъжност новият президент на Франция Еманюел Макрон пристигна на първо официално посещение в Германия. В разговора между него и германския канцлер Ангела Меркел бе обсъдено бъдещето на Европейския съюз, а също и инвестиционните програми за стимулиране на икономиката.
Макрон посвети цялото си време на канцлера Ангела Меркел, пред която потвърди ангажимента си към укрепване на двустранните отношения между Париж и Берлин.
Ангела Меркел и Еманюел Макрон по време на срещата дадоха знак, че са готови да променят договорите на Европейския съюз, ако това е нужно за реформи в еврозоната. Меркел коментира, че от страна на Берлин промяна на основния договор е възможна, ако има смисъл от нея. Макрон от своя страна заяви, че по този въпрос „няма табу“.
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изборът на Еманюел Макрон за президент на Франция открива възможности за генерирането на повече динамика в европейския проект. „Бъдещето на Германия е в Европа. Германия ще бъде добре в дългосрочен план, единствено ако Европа се справя добре“, заяви Меркел. „Изборът на новия президент на Франция ни предлага възможността да донесем динамика в развитието на Европа.
Същият ден Макрон назначи Едуар Фелипе от дясната партия „Републиканци“ за свой първи министър-председател. Фелипе заяви, че е приел поста, предложен му от президента Еманюел Макрон, защото „страната е в уникална ситуация". Той е първият следвоенен министър-председател, избран доброволно от президент – член на друга партия.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей