Свързани новини

11.02.2009 09:41

Спад в американските борси след обявяването на плана на Обама

Видян 1951 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските борсови индекси отбелязаха спад след като пазарите не одобриха плана на Барак Обама за стабилизацията на финансовата система, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.


Индексът Дау Джоунс спадна с 381.99 пункта (-4.62%), достигайки 7,888.88, най-ниското си равнище от почти 3 месеца. Технологичния индекс Nasdaq спадна с 66.83 пункта (-4.20%) до 1,524.73, а индексът на Standard & Poor's 500 спадна 42.73 пункта (-4.91%) до 827.16. Инвеститорите се отказаха от акции след като финансовия министър Тимъти Гейтнер не даде подробностите, които инвеститорите искаха. Планът включва първоначален фонд от 500 милиарда долара за справяне с лошите активи, задръстващи финансовата система. Той включва и нови усилия за увеличаване на потребителските заеми, ограничаване на отнемането на жилища и осигуряването на нов капитал за банките. "Изненадващата липса на детайли в речта на Гейтнер и впечатлението, че администрацията смята да действа без ясна стратегия хвана пазарите и инвеститорите със свален гард; пазарният отговор на речта беше силно негативен", каза Джоузеф Брусуелас, ръководител в Moody's Economy.com. "За съжаление, планът не е финансовият "Голям Взрив", на който се надявахме", пишат аналитиците на Дойче Банк. В предходните дни пазарите изглеждаха ентусиазирани от възможността планът да възстанови реда на финансовите пазари. Липсата на подробности на накара търговците да реагират със загриженост, смята Елизабет Хароу от Schaeffer's Investment Research. Гейтнър беше предупредил, че властите ще трябва да опитват неща, които никога преди не са правили. Поради това грешките са неизбежни, а прогресът ще бъде неравномерен, подчерта финансовия министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.