Свързани новини

15.05.2017 14:17

Майкрософт атакува ЦРУ и АНС

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Източването на създадено от тях кибероръжие и използването му срещу други държави за рекет е най-голямата заплаха в света днес”, пише босът на кибергиганта.

Майкрософт остро разкритикува американските тайни служби след кражбата на разработеното от тях оръжие във вид на компютърния вирус WannaCry, който бе използван да удари през уикенда и в понеделник над 200 000 мрежи по цял свят – най-много в Русия, но също така системата на Европол, на немските железници Дойче бан, на големи банки и други важни институции. Техногигантът препоръча на шпионите „да използват и съхраняват своите кибер инструменти отговорно”.



В глобалната мрежа президентът Брад Смит, наследник на Бил Гейтс, написа: „Видяхме уязвимостта на ЦРУ с изтеклите файлове в Уикилийкс и сега се видя ранимостта на АНС, която се отрази на клиентите ни в цял свят. Тази атака е още един пример защо работата на правителства с подобни разработки е такъв проблем”.



Кодовете за използване на кибер оръжието на американските служби бяха източени от хакерите Shadow Brokers, които и по-рано са използвали щатски нет разработки като рекет за милиони долари, платени в биткойни. Microsoft още на 14 март предупреди правителството на САЩ, че кибер оръжията му са компрометирани.

„Еквивалентът на кражбата, на която станахме свидетели е същото като да ни откраднат ракети Томахоук”. Смит нарича изтичането на кибероръжието и пускането му в действие от хакерите „най-сериозната форма на заплаха за национална сигурност в света в момента”. Той изразява надежда, че случилото се ще послужи като „будилник” на службите, които мигом ще направят стратегия за реакция и превенция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева