Свързани новини

15.05.2017 12:35

Българска институция е засегната от кибератаката

Видян 1193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска институция е станала жертва на международната хакерска атака, съобщи БНР. За случая вече са уведомени службите, работещи срещу престъпленията в интернет. За момента от МВР не потвърждават официално новината, нито се съобщава коя е ударената от хакерите институция.


Очаква се мащабната хакерска атака от петък да се разрази с нова сила днес, предупреди по-рано директорът на Европол Роб Уейнрайт. Изправени сме пред нарастваща заплаха. Броят на засегнатите нараства и съм притеснен от това какво ще се случи, когато хората отидат на работа и включат компютрите си в понеделник сутринта, каза той в интерюв за британска телевизионен канал.


На същото мнение е и бившият шеф на Американското национално разузнаване Джеймс Клапър. Според него, става дума за много сериозен проблем.


Експерти смятат, че трябва да се очакват нови версии на вируса, а размерът и икономическата стойност на вредите от петъчната атака са неясни.


Междувременно президентът на "Майкрософт" Брад Смит мълчаливо призна извода, до който вече стигнаха много изследователи - че за атаката е използван инструмент, създаден от американската Агенция за национална сигурност, изтекъл в интернет през април, съобщи БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак