Свързани новини

12.05.2017 09:46

Патриотите: Няма да подкрепим мажоритарен вот, предложен от чалга група

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обединените патриоти няма да подкрепят законопроекта за мажоритарна система, внесен от ГЕРБ, съобщи Валери Симеонов. „Този вариант, предложен от телевизионна чалга група, няма как да го подкрепим. Не може да има мажоритарен вот в абсолютно мнозинство. Мажоритарен избор в България в този момент би довел до бетонирането на най-големите партии. В най-добрия случай в българския парламент ще има три партии, непропорционалност, ще се стигне и до деформации. Смесена форма с мажоритарен вот, да, но не и в този вариант. Никаква драма няма с ГЕРБ, говорено е още по време на преговорния процес", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в предаването „Денят започва“ по БНТ.


Днес най-сетне ще бъде издадена заповед за назначаването на зам.-министрите от квотата на НФСБ – здравеопазването, МРРБ, енергетиката, транспорта, културата и туризма (вече е назначена). Почти всички са от бизнеса, каза още вицепремиерът в предаването. Сред тях са Светлана Йорданова, Павел Тенев, Красимира Първанова, Ангел Попов, Румен Димитров, Ирена Георгиева. Симеонов припомни, че от 1 октомври пенсиите ще са 200 лв. и обясни, че няма как да станат 300 лв., тъй като имат разлика в пропорциите с ГЕРБ. „Постигаме това, което е възможно“, добави той.


Следващата седмица ще има "яко събаряне" на бараки в Слънчев бряг. Ще бъда там с министър Ангелкова. Говорим за плажната ивица, която е държавна, съобщи още в предаването Валери Симеонов.


„Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, призова Симеонов. Според него Бургас е един най-престъпните градове в България. „Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната концесия за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомприомисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза още Валери Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще