Свързани новини

11.05.2017 16:35

Тръмп: Отлични преговори с Лавров

Видян 1518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който прие в Овалния кабинет руския външен министър Лавров (и това е първият човек от този ранг, с когото официално се среща от встъпването си в длъжност – досега приемаше само държавни и правителствени глави и то малобройни), се изказа твърде ласкаво за разговорите. „Имахме отлични преговори. Много, много, много добре мина”, рече колоритният обитател на Белия дом.


В американските медии обаче вниманието се отмести от дневния ред, свързан с подкрепата на САЩ за руската инициатива за зоните за деескалация в Сирия към снимките, направени в кабинета на Тръмп, на които личи присъствието на посланика Кисляк. Коледен разговор на московския дипломат с Майкъл Флин, който месец по-късно стана съветник по националната сигурност на президента, стана причина той да бъде уволнен от екипа на американския държавен глава.


На брифинга на Лавров и щатския му колега Тилърсън, журналистка запита дали като жест към госта президентът на САЩ е уволнил директора на ФБР, тъй като събитията съвпаднаха по дата. „Уволнили са Коми? Шегувате ли се”, реагира Лавров. Той разви виждането си като каза: „Унизително е за Вас като американци да смятате, че Русия може да назначава и да уволнява висшите служители на Вашата администрация”. По същото време репортерка на CBS атакува пред съблекалнята Владимир Путин и на влизане в залата в Сочи, където той изигра хокеен мач късно в сряда българско време, и го пита дали той е поръчал уволнението на Джеймс Коми от ФБР. „Да са го махнали заради нас? Не ме разсмивайте”, отвърна руският президент и покани напористата журналистка да изгледа спортната среща, в която игра и военният министър Шойгу.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне